Tags

amigurumi (17) Art (1) Blossom (8) boeken (12) books (5) borduren (26) breien (5) brocante (1) Christmas (30) crafts (115) crochet (51) cross stitch (19) cute (73) embroidery (10) film (8) Floortje (12) Flow (9) Flow Weekly (2) Give-Away (11) glasetsen (1) haken (52) hello kitty (1) knitting (5) KreaDoe (1) let'sgocamping (1) Little Free Library (1) Minibieb (1) naaien/sewing (13) origami (3) over mij (56) Pippi Langkous (1) post (snailmail) (21) postcrossing (22) recept (25) serie (5) shop (39) Skipper (5) Snoopy (1) tuin (23) vakantie (12) vintage (27) yum (45) Zomer (2)

zaterdag 31 maart 2012

Kamer make-over

Deze collage heb ik vorige lente/zomer gemaakt toen ik mijn kamer ging opknappen (met veel hulp van mijn geweldige ouders uiteraard). Ik verzamelde alvast sfeerplaatjes om een idee te krijgen van wat ik wilde.

Uiteindelijk vind ik mijn kamer heel mooi geworden, met 1 lichtblauwe muur en lichtbruine meubels (van Ikea natuurlijk :D ).

Het bureau past er het minst bij maar dat had ik al en het is een heerlijk groot bureau. Helaas heb ik niet zo'n goede 'before' foto maar dit zijn een paar 'after' foto's.Al mijn spullen berg ik altijd op in bewaardozen, dat vind ik er zo leuk uit zien, ik ben altijd op zoek naar leuke bewaardozen maar soms hoef ik niet ver te zoeken want één van m'n leukste heb ik gewoon bij ons op zolder gevonden. :) Zal er een keer een foto van maken.

De klamboe heb ik zomer en winter hangen, je weet het maar nooit met die muggen!

Verder ziet het er nu natuurlijk af en toe een stuk rommeliger uit en met Blossom erbij in m'n kamer zal er wel iets vaker gezogen moeten worden want zaagsel verspreidt zich razendsnel! ;)Fijn weekend!


donderdag 29 maart 2012

Blossom


Blossom

Ik heb vaak van die dagen dat ik eigenlijk van alles wil doen maar er gewoon te moe en ziek voor ben. Maar vandaag is dat helemaal niet erg want ik heb een heel lief konijntje om mij gezelschap te houden! 
Ze heet Blossom en ze is ongeveer 10 weken oud. Vanochtend toen ze wakker was vond ze het tijd voor aandacht en maakte ze een hoop lawaai in haar kooi :)
Ik kan er niet over uit hoe schattig ze is, en zo zacht! Haar hangoortjes zijn ook zo leuk!Ik wilde al een hele tijd zo graag weer een huisdier maar ja, je moet wel weten waar je aan begint, Blossom kan wel 10 jaar worden! Maar het is zo fijn om voor zo'n beestje te zorgen, zeker omdat ik natuurlijk veel tijd thuis doorbreng, en gisteren toen ik haar zag kon ik haar echt niet weerstaan :)
Ze had al meteen bezoek gisteren want mijn zus kwam langs om haar te bewonderen! En ze had zelfs kado's bij zich! De berensnoepjes waren erg geliefd.
Ook al was het Blossoms eerste dag, ze at meteen goed en strekte zich languit in het zaagsel uit voor een dutje.
Dus nu is het voor haar een kwestie van wennen en groeien en voor mij een kwestie van veeeeel aandacht geven en foto's maken!

  
Fijne dag! 
woensdag 28 maart 2012

Belle & Boo


Belle & Boo is een merk met veel schattige spulletjes zoals kaarten, spaarpotten, muurstickers, kussens en zelfs kinderkleding. Het is getekend door Mandy Sutcliffe and I just love it!

Belle en haar konijn Boo. De ansichtkaarten zijn ook heel leuk om te sturen met postcrossing. Ik heb er tot nu toe 1 gestuurd en dat is mijn meest door andere postcrossers "gefavoriete" kaart!

Oh! En heel toevallig heb ik vandaag zelf een konijntje gekocht..... (nog schattiger dan Boo)
maar zij krijgt snel een eigen post! ;)


White Cotton


Deze geurstokjes van Bridgewater met de naam 'White Cotton' staan in mijn kamer en het ruikt heerlijk!
Het doet me denken aan een schoon opgemaakt bed en de geur past ook goed bij de lente.

Fijne dag!

dinsdag 27 maart 2012

Georgette Heyer

Eén van mijn, of misschien wel mijn meest favoriete boek is 'De maagd van Bassincourt' (These Old Shades) van Georgette Heyer. Het is een historische roman en geschreven in 1926!
Het boek speelt zich af in de tijd van Lodewijk XV en gaat over een jongen, Léon, die page wordt van de hertog van Avon. Na vele verwikkelingen blijkt Léon niet te zijn wie hij lijkt.....

Dit is een uitgave uit 2005.


Georgette Heyer (1902-1974) was een Engelse (bestseller) schrijfster en ze heeft veel historische romans maar ook detectives geschreven.
Ze stond erom bekend  dat ze veel research deed voor haar boeken en dat ze het 'Regency England' genre (regency romance) heeft gecreëerd.

Meer over haar vind je hier.Mooi :)

Ik vind het altijd leuk om op het memobord in mijn kamer mooie plaatjes en kaarten te verzamelen. Vandaag heb ik deze collage gemaakt met in de linkerbovenhoek een ansichtkaart die ik zelf heb gemaakt en linksonder een kaart die mijn oma mij een keer gestuurd heeft. De achtergrond is een poster die ik bij Ikea (ik love ikea!) heb gekocht. Het vlindertje nam mijn moeder voor me mee uit de dierentuin, de 'make a wish' magneetjes komen uit een een doosje met LUCK word magnets dat ik van m'n zus kreeg. 


Hope you like it!
Fijne dag!

maandag 26 maart 2012

Climb your tree.

Dit kleine notitieboekje zag ik vandaag bij één van mijn favoriete winkels (De Nieuwe Boekerij) en ik kon het niet laten liggen :)zondag 25 maart 2012

Postcrossing


Eén van de dingen die ik het leukst vind om te doen is postcrossen, en veel mensen in Nederland met mij :) maar ik zal het toch maar even uitleggen....
Je schrijft je in op de site postcrossing.com en dan verstuur je kaarten (échte, ouderwetse bedoel ik dan, van papier en met een postzegel en alles) naar mensen ergens op de wereld, de generator op de site bepaalt naar wie (dat gevoel als je op de button 'request address' klikt, priceless!)
Als je kaart dan is aangekomen kun je van zomaar iemand heel anders ergens op de wereld een kaart terug ontvangen.
Zo spannend! Als je nooit eens leuke post krijgt is dit dé oplossing, je vindt bijna elke dag een verassing op de mat (of in je brievenbus). En ik heb een nieuwe waardering voor onze postbode ontwikkeld ;)
Vraag me wel af wat hij denkt als hij allemaal kaarten uit bijvoorbeeld Rusland en Taiwan tussen de post ziet zitten!

Maar niet alleen het ontvangen van kaarten is leuk, ook het sturen is geweldig! De jacht om leuke ansichtkaarten te vinden (het is zo móeilijk om je in te houden als je ergens leuke kaarten ziet en dan heb je ook nog de webwinkels :s ) en de uitdaging om naar iedere postcrosser een kaart te sturen die ze echt leuk zullen vinden....

Ik ben nu ongeveer 5 maanden lid en heb tot nu toe 69 kaarten ontvangen, dat ziet er ongeveer zo uit:


Wat kan ik nog meer zeggen over deze geweldige hobby? Het is internationaal, het is een goede reden om mooie ansichtkaarten te sparen en je kunt je beste Engels eindelijk eens gebruiken....

Zoals de postcrossers zeggen: Happy Postcrossing! ;)

Aaah!

Ik ben Blogger! Is dat met een hoofdletter? Dit is iets wat ik misschien zelf niet zo snel zou zijn gaan doen, want oh het is wel heel spannend ;)
Mijn leven op internet? Wie wil dat nou lezen?
Maar het is juist leuk, aldus mijn (geweldige) zusje. En ik ben inmiddels helemaal enthousiast om alle leuke dingen die ik elke dag doe en zie op deze blog te gaan zetten, al is het maar voor mezelf ;)
En misschien zijn er op deze wereld zelfs wel mensen die het leuk vinden om mee te lezen.....

Nog kort wat over mezelf; ik ben bijna 23 en leef al jaren een niet-standaard leven vanwege chronische vermoeidheid (oftewel CVS). Het is soms frustrerend om niet de 'normale' dingen te kunnen doen maar er blijft genoeg over om van te kunnen genieten :)

Fijne dag!

(afbeelding via weheartit <3 )