Tags

amigurumi (17) Art (1) Blossom (8) boeken (12) books (5) borduren (26) breien (5) brocante (1) Christmas (30) crafts (115) crochet (51) cross stitch (19) cute (73) embroidery (10) film (8) Floortje (12) Flow (9) Flow Weekly (2) Give-Away (11) glasetsen (1) haken (52) hello kitty (1) knitting (5) KreaDoe (1) let'sgocamping (1) Little Free Library (1) Minibieb (1) naaien/sewing (13) origami (3) over mij (56) Pippi Langkous (1) post (snailmail) (21) postcrossing (22) recept (25) serie (5) shop (39) Skipper (5) Snoopy (1) tuin (23) vakantie (12) vintage (27) yum (45) Zomer (2)

woensdag 31 oktober 2012

Happy Halloween!

31 oktober, de perfecte dag om griezelfilms te kijken en pompoenen uit te hollen want... het is Halloween! 
Volgens de alwetende Wikipedia komt Halloween van All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen, en was het eigenlijk het Keltische oudejaarsavond feest. De Kelten geloofden dat op deze avond de zielen van de overledenen van het afgelopen jaar terugkeerden om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar... Spooky inderdaad!
Advies: blijf binnen vannacht!


Happy Halloween!

maandag 29 oktober 2012

Snoep!



Aaah, van dit heerlijke roze rek vol snoepjes word je toch gewoon blij??!

zaterdag 27 oktober 2012

Postcrossing update!

Uit Polen
Eindelijk weer eens een update van een paar van de leuke kaarten die ik in de afgelopen tijd heb gekregen! 
Op je profiel van postcrossing kun je aangeven waar je van houdt en wat voor kaarten je zou willen ontvangen. En aangezien ik een tijdje geleden met een cursus Japans ben begonnen leek het me leuk om 'Japanse' kaarten te krijgen. En ik heb al een paar hele mooie kaarten gekregen!
Uit Hong Kong
En verder kreeg ik ook dit schattige eekhoorntje, een heerlijke chocolade kaart ;) , een kaart van Dublin en nog veeel meer! Op 19 oktober was ik precies één jaar Postcrosser, reden voor een feestje dus :D en leuk om te zien hoeveel kaarten je in een jaar stuurt en krijgt: 170! And still counting...

Uit Polen
Uit Duitsland
Uit...Ierland!

donderdag 25 oktober 2012

maandag 22 oktober 2012

Yankee Candle Herfst!

Twee kaarsjes uit de 'Autumn' collectie van Yankee Candle, ze ruiken weer heeerlijk!

En dankzij deze kaarsjes kan ik nu dus helemaal van de herfst gaan genieten! Afgelopen week was het ook heerlijk met een warm haardvuur, lekker 'opknussen'! :) Kopje herfst-thee erbij, Boer zoekt Vrouw kijken, een taart bakken, een adventskalender knutselen (très Flow) en af en toe een ansichtkaart posten mét krakende blaadjes om op te stappen onderweg. :D


Happy Herfst!

zondag 14 oktober 2012

Romantisch

Soms kom je in je kamer dingen tegen waarvan je denk, hè leuk. Zoals het oude boek op de linker foto (nog nooit gelezen trouwens!) of de parelketting die ik ooit eens voor een gala heb gekocht. De armband met het lint is één van mijn favorieten en het kaarsje in het schaaltje komt bij Ikea vandaan. Tja, ik ben nou eenmaal gek op parel, glitter, roze met roosjes bedekte dingen! 
Zo romántisch! ;)

zaterdag 13 oktober 2012

Herfst


De nieuwe Daphne's Diary viel net met een klap door de brievenbus en hij is weer geweldig, met veel leuke extra's en een mooie herfstige kaft!
Heerlijk...

dinsdag 9 oktober 2012

dm



In de stad Reutte, in Oostenrijk, liep ik tot mijn blijde verrassing  tegen een 'dm' aan, de grote drogisterij keten die ik ken uit Duitsland. Dat kan een shop-lovend meisje dus echt niet weerstaan! En wat een geweldige spulletjes heb ik er weer gevonden, het merk Balea is vooral erg leuk.
Dus ik heb mijn mandje volgelegd, kan ik-terug in Nederland- weer even vooruit! :D

maandag 8 oktober 2012

Tapas

Afgelopen weekend heb ik bij mijn zusje gelogeerd op haar studentenkamer (dus zeg maar 'hallo horrorfilms!') en dat was helemaal super! Teveel gesnoept, te weinig geslapen enzovoort, enzovoort. En we hebben o.a. heel lekker gegeten bij 'eLe' in Utrecht, een tapas restaurant. Een kaart vól met de lekkerste hapjes en gerechtjes, en dan maar aanstrepen op een formulier wat je wil hebben! Kijk, dat vinden wij leuk!

Daarna wordt je hele tafel dan volgezet met al die lekkere dingen, dat ziet er zó uit:


Echt een feestje, en voor herhaling vatbaar! ;)
Bij mij zijn de kroketjes met ham tot nu toe favoriet, heel bijzonder was de gefrituurde aubergine met honing (zusjes favorite)! mmm!

woensdag 3 oktober 2012

Lucky Stars

Nog een leuke Japanse knutsel. Lucky Stars zijn erg populair en heel makkelijk te maken! Onderweg in de auto, op vakantie, heb ik er op de achterbank vele gevouwen! :)

Je maakt ze van strookjes papier, die je zelf kunt knippen of je koopt ze online, bedrukt met de leukste patronen! Dat laatste heb ik een tijdje geleden gedaan, bij Most Cutest. Daar vind je allerlei schattige spulletjes en o.a. dus het lucky stars papier. Ook staat er een fimpje op de site waarin je kunt zien hoe je lucky stars maakt.


Lucky stars zijn leuk om in een potje te doen en kado te geven, of om in je eigen kamer te zetten natuurlijk! ;)

Good luck!

dinsdag 2 oktober 2012

Chocolade cupcakejes

Het was echt zo'n niks-doe-dag vandaag, maar ik had zo'n zin in iets knus en lekkers, en met chocolade natuurlijk! dat ik toch besloot om even de keuken in te gaan om cupcakejes te maken, yum!


Hier komt het recept:
(Het was eigenlijk een recept voor ongeveer 16 cupcakes, maar ik heb het gehalveerd. Uiteindelijk kon ik met het beslag 11 vormpjes vullen! Ik heb, zoals je ziet, mijn cups en teaspoon weer uit de kast gehaald ;).)

Benodigdheden:

- 1/4 cup cacaopoeder
- 1/2 cup kokend heet water
- 2/3 cup bloem
- 1 teaspoon bakpoeder
- 1/8 teaspoon zout
- 1/4 cup roomboter
- 1/2 cup kristalsuiker
- 1 ei
- 1 teaspoon vanille aroma

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 175 graden C. Zet cakevormpjes klaar op de bakplaat (of nog beter: in een muffin-bakblik!)
- Roer in een kleine kom het kokend hete water en de cacao door elkaar tot een glad mengsel. Laat het afkoelen (kamertemperatuur).
-  Doe bloem, zout en bakpoeder in een wat grotere kom, roer even met een garde, en zet die apart.
- Dan doe je de boter en suiker in een andere kom en maak je er met een mixer een luchtig  mengsel van. Voeg het ei toe en mix tot het mengsel glad is. Voeg het bloem-mengsel toe en mix tot de bloem nét is opgenomen in het beslag. Dan roer je het afgekoelde cacao-mengsel door het beslag.
- Als het beslag mooi glad is kun je de cakevormpjes vullen, ongeveer 2/3 vol! Ik heb nog wat chocoladehagel op de cakejes gestrooid, maar dat hoeft natuurlijk niet. Daarna bak je ze ongeveer 18 minuten tot ze mooi zijn gerezen en een satéprikker schoon uit de cakejes komt.

Tadaa! Klaar!


Dit basis-recept vraagt natuurlijk om creatieve opsmuk zoals glazuur, vulling etc. Maar zonder dat alles zijn ze ook heerlijk! :D

Succes!