Tags

amigurumi (17) Art (1) Blossom (8) boeken (12) books (5) borduren (26) breien (5) brocante (1) Christmas (29) crafts (114) crochet (51) cross stitch (19) cute (72) embroidery (10) film (8) Floortje (12) Flow (9) Flow Weekly (2) Give-Away (11) glasetsen (1) haken (52) hello kitty (1) knitting (5) KreaDoe (1) let'sgocamping (1) Little Free Library (1) Minibieb (1) naaien/sewing (13) origami (3) over mij (56) Pippi Langkous (1) post (snailmail) (21) postcrossing (22) recept (25) serie (5) shop (39) Skipper (5) tuin (23) vakantie (12) vintage (27) yum (45) Zomer (2)

zaterdag 2 juni 2012

Double-Chocolate Brownies

Eergisteren besloot ik eindelijk weer eens brownies te bakken, geen muffins met stúkjes chocolade, nee, gewoon een baksel met alléén maar chocolade! :)
Dat is het goede aan deze Double-Chocolate Brownies:


Recept
(Ik gebruik weer een paar Amerikaanse maten in dit recept, denk eraan dat de theelepels wat groter zijn dan ons Hollandse theelepeltje.)
Ingrediënten
  • 85 gram boter, plus nog een beetje om de bakvorm in te vetten
  • 170 gram grof gehakte pure chocolade (hoe beter de chocola, hoe lekkerder de brownies!)
  • 1/4 cup cacaopoeder
  • 3/4 cup bloem
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 cup suiker
  • 2 grote eieren
  • 2 theelepels vanille aroma

En dan:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een ingevette vierkante bakvorm (20/25 cm.) met bakpapier of aluminium folie en laat een stukje daarvan over de zijkanten hangen (handig om de brownies eruit te tillen als ze klaar zijn). Vet het papier of folie dan nog in met boter en ga naar stap 2!
  2. Doe de boter, chocolade en cacaopoeder in een klein pannetje of een schaal en hang die boven een pan met zacht kokend water. Roer in het mengsel tot boter en chocolade zijn gesmolten. Laat het dan een beetje afkoelen.
  3. Roer met een garde bloem, bakpoeder en zout door elkaar en zet de kom even apart.
  4. In een andere kom doe je de suiker, eieren en vanille aroma, mix voor ongeveer 4 minuten met de mixer. Doe het chocolade mengsel erbij en mix het door elkaar. Voeg dan het bloem-mengsel toe en mix alles tot het helemaal goed gemengd is.
  5. Giet nu je beslag in de bakvorm en gebruik een spatel of lepel om de bovenkant glad te strijken. Bak de brownies 30 tot 35 minuten, test met een saté prikker, er moeten een paar kruimeltjes aanzitten maar hij mag niet nat zijn. Test niet aan de rand of helemaal in het midden.
  6. Laat de brownies 15 minuten afkoelen in de vorm, haal ze er dan uit en laat ze helemaal afkoelen op een rooster voor je ze in vierkantjes snijdt. 
Succes!

mmm!


1 opmerking:

Dankjewel! Thank you! Danke! Merci!