Instagram

Tirol

Ansichtkaart
Gisteren ben ik weer teruggekomen van een reisje naar Tirol met mijn ouders. We zijn door Duitsland gereden, en daar ook een nachtje blijven slapen om de reis in tweeën te delen. Erg avontuurlijk allemaal! ;)
Op de heenweg sliepen we in Mannheim, ons hotel lag vlak naast de 'Wasserturm' met een prachtig park en fonteinen.

Maar ons doel was de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. Die ligt op de grens met Oostenrijk en wij hadden een huisje aan de Oostenrijkse kant, in één van de drie Zugspitz-dorpen: Ehrwald.
Wat een knus en mooi dorpje, omgeven door enorme bergen. We hadden bijna de hele week zon, echt geluk! En ik ben voor het eerst met kabelbanen en stoeltjesliften bergen op geweest (hier spreekt namelijk iemand die nog nooit op wintersport-ski-vakantie is geweest!)  De Zugspitze is bijna 3000 meter hoog, en boven was het gewoon winters, erg koud en sneeuw! Maar de wat lagere bergen waren haast nog leuker, lekker warm en zonnig, alpenweiden met koeien (mét bellen om) en gezellige restaurants. En wat een uitzichten allemaal! We hebben maar duizend foto's gemaakt.....

Op de Zugspitze
MannheimFoto vanaf ons balkon in Oostenrijk

Terug stopten we voor een nachtje in Wiesbaden, aan de Rijn. En toen moesten we echt weer terug naar Nederland. Wat is Duitsland toch een leuk land, en Oostenrijk was ook zo gezellig (daar waren we voor het eerst!). En ook zo leuk is het om buitenlandse dingen te shoppen en om je Duits weer eens te kunnen afstoffen. :)

Almdudler, blikje Oostenrijkse limonade

Reacties

Populaire posts