Instagram

Kruimelcake


In het weekend had ik zin om eens even flink rommel te maken in de keuken, en daarna te smullen van een homemade baksel!
Op deze leuke blog, 'Brown eyed Baker' vond ik een recept voor 'Blueberry Buckle'. Dat klinkt niet alleen grappig, het is ook heel lekker!

I felt like baking something delicious last weekend, and after a quick search I chose this recipe from 'Brown eyed Baker' for 'Blueberry Buckle'! It's a sweet but fruity cake with yummy crumbs on top!
I translated the recipe for my Dutch readers. For the English recipe just click the link above! 


De vertaling van het recept:
(ik heb in de vertaling de 'cups' en 'teaspoons' e.d. behouden, ze zijn te vinden bij kookwinkels!)

Kruimelcake met blauwe bessen

Benodigdheden:

voor de kruimeltopping
- 1/2 cup bloem
- 1/2 cup lichtbruine basterdsuiker
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1/4 theelepel kaneel
- snufje zout
- 1/4 cup ongezouten boter

voor de cake
- 1 1/2 cup bloem
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 10 eetlepels ongezouten boter
- 2/3 cup kristalsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel citroenrasp (van de schil dus, wel even goed wassen!)
- 1 1/2 theelepel vanille aroma
- 2 eieren
- 4 cups blauwe bessen


Bereiding:

- Maak de topping door de droge ingrediënten voor de kruimeltopping in een kom even door elkaar te mixen. Voeg de boter toe en mix totdat er geen klontjes boter meer te zien zijn. Zet de kruimelmix nu even apart.

- Verwarm de oven voor op 175˚C en vet een ronde taartvorm van ongeveer 22 cm in. Na het invetten met boter, leg je een velletje bakpapier op de bodem, klik de rand van de vorm erom, en vet ook het velletje bakpapier in. Dan bebloem je de vorm.
- Roer bloem en bakpoeder door elkaar in een kleine kom. In een andere, grotere kom mix je de boter, suiker, zout en citroenrasp op gemiddelde snelheid tot het mengsel lekker luchtig is. Voeg de vanille toe en mix even goed door elkaar.
Voeg nu één voor één de eieren toe en mix tot ze goed door het beslag zijn opgenomen.
- Met de mixer op lage snelheid voeg je het bloem/bakpoeder mengsel toe tot het net niet is opgenomen door het beslag. Roer nu nog even verder met een spatel tot je geen klontjes bloem meer ziet.
Het beslag is nu heel dik en stevig.
- Roer, of vouw, met de spatel voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
- Doe het beslag in de vorm en gebruik de spatel om het netjes te verdelen en de bovenkant glad te strijken.

- Neem nu steeds een handvol van de kruimeltopping en knijp er een balletje van. Verkruimel de bal boven je taart, en bedek de hele taart netjes met de kruimels.

- Bak de taart net onder het midden van de oven in ongeveer 55 minuten gaar. De bovenkant is dan mooi goudbruin gekleurd en een dun mesje, of een satéprikker komen schoon uit de cake als je ze erin steekt.
Laat de taart 20 minuten afkoelen voordat je hem uit de springvorm haalt.

En geniet van een heerlijk puntje frisse, zomerse Blueberry Buckle!

Succes!
Enjoy!

Reacties

  1. Ziet er uit als een heerlijke taart. Leuke recept. En je hebt me gewezen op een mooie blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh oh oh....wat ziet dat er lekker uit zeg

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dt is weer eens iets anders dan appelkruimeltaart. Het ziet er aantrekkelijk uit. Hopelijk hebben jullie ervan genoten.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  4. een prachtige taart en ziet er heel lekker uit.
    Smakelijk.
    Liefs sannie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Populaire posts