Instagram

Perentaart


Met een aantal peren die wachtten tot iemand ze zou opeten in de keuken en een craving voor chocola, besloot ik dat er een taart gemaakt moest worden. Gelukkig vond ik hier een geweldig recept! Zo heerlijk fris, en wat is chocola en peer toch een goede combi!

With a bunch of pears waiting in the kitchen for someone to eat them and a craving for chocolate, I decided it was time to bake a cake. Luckily, I found a great recipe here, it's in English so just click the link and have fun baking!!


Ik heb het recept even voor jullie vertaald:

Ingrediënten voor het deeg:

- 165 gram bloem
- 30 gram suiker
- 30 gram gemalen amandelen
- 1/2 theelepel zout
- 125 gram koude boter, in kleine stukjes
- 3 eetlepels ijskoud water

Ingrediënten voor de vulling:

- ongeveer 4 peren
- 180 gram suiker
- 90 gram boter
- 45 gram cacao poeder
- 1 ei
- 45 gram bloem
- 1 theelepel vanille extract


Maak het deeg zo:
  1. Doe suiker, zout en de gemalen amandelen in een kom en zeef de bloem erboven. Voeg de boter toe en mix het met je vingertoppen zodat je een korrelig geheel krijgt. Voeg nu één voor één eetlepels ijswater toe en roer vlotjes (niet te lang) tot het deeg een beetje klonten gaat vormen. Maak nu een bal van het deeg, pak hem in in huishoudfolie en laat de bal een half uur in de koelkast rusten.
  2. Rol het deeg uit op een bebloemd aanrecht en bekleed er een (ingevette) taartvorm mee. Het deeg is een beetje kruimelig dus je kunt het beste je handen gebruiken voor het netjes verdelen van het deeg over de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet hem daarna nog 10 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  4. Leg een velletje bakpapier over de bodem en bak hem 10-15 minuten voor in de warme oven.
En maak dan de vulling:
  1. Smelt de boter en de cacao in een pannetje en roer geregeld tot er een glad mengsel ontstaat. Haal de pan van het vuur en voeg ei, suiker, bloem en vanille extract toe, goed roeren. Schenk/schep het mengsel nu over de taartbodem en verspreid het netjes.
  2. Schil de peren en snijd ze in half of in stukjes, net wat je leuk vindt. Leg ze boven op het chocolademengsel (je kunt ze er een pietsje indrukken).
  3. Bak de taart nu nog 15-20 minuten, totdat de vulling stevig is. Even laten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en dan....smullen! Je kunt er nog wat poedersuiker over strooien voor het serveren.

 

Fijn weekend!
Happy weekend!

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Populaire posts