Tags

amigurumi (17) Art (1) Blossom (8) boeken (12) books (5) borduren (26) breien (5) brocante (1) Christmas (29) crafts (114) crochet (51) cross stitch (19) cute (72) embroidery (10) film (8) Floortje (12) Flow (9) Flow Weekly (2) Give-Away (11) glasetsen (1) haken (52) hello kitty (1) knitting (5) KreaDoe (1) let'sgocamping (1) Little Free Library (1) Minibieb (1) naaien/sewing (13) origami (3) over mij (56) Pippi Langkous (1) post (snailmail) (21) postcrossing (22) recept (25) serie (5) shop (39) Skipper (5) tuin (23) vakantie (12) vintage (27) yum (45) Zomer (2)

zondag 22 september 2013

Perzik Taart

Hoi lieve volgers!
Vandaag wil ik een recept voor een heel snel en lekker toetje met jullie delen. Het is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver, heerlijke perzik taart!

Hi dear followers!
Today I would like to share a quick and easy dessert recipe with you. It's inspired by a Jamie Oliver recipe, lovely peach cake!


Benodigdheden:

Een blik halve perziken op vruchtensap 
5 plakjes bladerdeeg
125 gram mascarpone
rasp van een kwart sinaasappel
een flinke schep lichtbruine basterdsuiker

Zo maak je de taart:

  1. Verwarm de oven voor op 200˚ C. Vorm van de bladerdeeg plakjes een rechthoek op een bakplaat (wel eerst bakpapier erop leggen!) en plak de randjes aan elkaar. Snijd het deeg 2 cm van de rand rondom in (niet te diep, dat deed ik wel en dan valt het randje eraf!) en prik in het middelste deel gaatjes met een vork.
  2. Meng de mascarpone met de sinaasappelrasp in een kom en smeer het mengsel over het deeg (niet op de rand!). Snijd de perziken in plakjes en leg deze op de mascarpone. Bestuif de taart met de basterdsuiker en bak hem ongeveer 30 minuten, tot het deeg goudbruin is.
Succes! :D

This is what you need:

A tin of peaches, sliced
5 square slices of puff pastry (225 grams)
125 grams of mascarpone cheese
zest from a 1/4 orange
a spoonful of light brown caster sugar

This is how you make it:

  1. Preheat the oven to 200˚ Celsius. Shape the slices of puff pastry into a rectangle on a baking tray (don't forget to use a sheet of parchment paper!) and stick the edges together.  Cut at about 2 cm. from the edge around the cake (not to deep!) and use a fork to puncture holes in the middle. 
  2. Mix the mascarpone and orange zest in a bowl and spread the mixture over the cake. Put the peach slices on the mascarpone and dust the entire cake with the caster sugar. Bake for approximately 30 minutes, until the pastry is golden brown.  

Enjoy!! :)

Liefs!
Love!

Daphne

11 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Ik ga het zeker proberen. Toevallig heb ik vandaag een recept voor een pruimentaart op mijn blog gezet :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeoeoeoeoe, dat klinkt lekker !!! Ga ik onthouden !!! :o)!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Stuur maar een stukje op, ziet er kei lekker uit ;-)
    Grtjs
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Daphne,
    Dat ziet er heerlijk uit, smullen..wij zijn ook fan van Jamie en gebruiken vaak zijn recepten..liefs van Ans

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel! Thank you! Danke! Merci!