Instagram

Druiven


In onze tuin hebben we een mooie druivenstruik, met witte druiven volgens het kaartje... Maar zoals je op de foto's ziet zijn de druiven hartstikke rood! Er hingen nu zoveel trossen aan (de vogels snoepen er graag van!) en de druifjes zijn ook zo lekker na de zonnige, warme zomer, daar moesten we wat mee doen!
Mijn mam kon een hele doos vullen met de mooie trossen (6 kilo!) dus we besloten jam te maken!

We decide to try and make grape jelly with the beautiful grapes from our garden! 







Recept (wecken online)

- kook eerst een paar (weck)potten uit in een pan kokend water, laat ze op hun kop drogen op een theedoek

- pluk 2½ kilo druiven van de tros en was ze goed
- doe de druiven in een pan met 100 ml. water en breng ze aan de kook
- laat dit ongeveer 10 minuten koken, tot alle druiven kapot zijn (vergeet niet de heerlijke geur op te snuiven!)
- bedek een vergiet met een theedoek en zet het vergiet op een andere pan of grote kom
- giet de druiven met vocht hierin zodat het vocht/sap door het vergiet kan lopen, dit kan even duren
- doe 1 liter sap met 500 gram geleisuiker in een pan en breng langzaam al roerend aan de kook
- laat het 1 minuut flink borrelend doorkoken
- schenk de gelei nu in een (weck)pot, vul tot de rand, sluit ze goed en zet de potten 5 minuten op hun kop
de gelei wordt steviger na het afkoelen

Tadaa!!  Heerlijke verse druivengelei! 

Recipe 

- clean a few jars first by boiling them in water, put them upside down on a kitchen towel to dry

- pick about 2½ kilo of grapes and wash them well
- put the grapes in a pan/pot with 100 ml. of water and bring to a boil
- leave to boil for about 10 minutes, until all the grapes are crushed (don't forget to sniff up the wonderful smell of warm grapes!)
- cover a drainer with a tea towel (tin cloth) en put the drainer on top of another pan or pot
- pour the grapes with the juice through the covered drainer and leave to seep for a while
- put 1 liter of juice in a pot with 500 grams of  'jelly sugar' and bring to a boil slowly while stirring 
- leave to boil for 1 minute
- pour the jelly in a jar, fill it to the brim, and close firmly
- put the jars upside down for 5 minutes
the jelly will get firmer after it has cooled down

Tadaa! Delicious fresh grape jelly!

Fijne dag!
Have a wonderful day!

Reacties

  1. Hoi Daphne,
    Wat een berg druiven hadden jullie, lekker om gelei te maken, ook jam maken ruikt altijd zo heerlijk, smul er maar lekker van,liefs van Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh lekker!!! Hier hebben we veel bramen en pruimenjam!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed !!! En die potjes zien er heel leuk uit !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eigenlijk nooit bij stilgestaan dat je van druiven ook jam kan maken. Je denkt bij druiven nogal rap aan wijn hé. leuke potjes heb je er van gemaakt.
    Grtjs
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er erg leuk uit en het zal vast wel lekker smaken.
    groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een hoop druiven. En wat raar dat er totaal een andere kleur aan groeit.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. dat ziet er gezellig uit, en het wordt vast en zeker ook smullen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mmm het water loopt me al in de mond. Lekker hoor!
    En leuke potjes heb je.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er heerlijk uit. Zo kun je er nog een tijdje van genieten.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wauw, 6 kilo druiven uit eigen tuin. Wel grappig dat de druiven volgens het kaartje wit zouden zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. heerlijk. Wat zien die potjes er schattig uit zo

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat ziet er heerlijk uit !
    Groet Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk, mijn oma maakt ook zelf jam!
    xManon

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Populaire posts