Instagram

Pitty


Eén van mijn favoriete boekenseries, in ieder geval van toen ik klein was, is de Pitty serie van Enid Blyton. Het is erg ouderwets inmiddels (de boekjes zijn uit ongeveer 1946) maar ik kon en kan er zo van genieten! Brave meisjes die woorden als 'mispunt' gebruiken, en natuurlijk het feit dat het zich op een kostschool afspeelt, iets waar ik altijd gefascineerd door ben geweest.


De hoofdpersoon is Pitty Rivers, een vrolijk meisje dat naar Malory Towers, een  kostschool in Engeland, gaat, waar ze al snel vriendinnen maakt met wie ze 'kostelijke' avonturen beleeft. Ja, ja, spanning en sensatie!
De karakters in de boeken zijn erg leuk, zo zit er bijvoorbeeld ook een uiterst vervelend kind in de klas, en Pitty heeft zelf soms moeite om haar driftbuien onder controle te houden. Er worden grappen uitgehaald in de klas en middernachtelijke feestjes gehouden op de slaapzalen.

Ik ontdekte Pitty omdat mijn moeder een paar delen van de serie had van toen zíj klein was, en vele bezoeken aan rommelmarkten en marktplaats later had ik eindelijk de serie compleet!


Nog steeds vind ik het leuk om ze te herlezen, het is pure nostalgie en ik kan de geur van oude boeken érg waarderen, mmm!

Reacties

 1. Wat heerlijk! Ik ben als klein kind ook enorm begeesterd geweest door haar verhalen... Jammer genoeg had mijn moeder maar 3 van de zes boekjes. Enig idee waar ik de rest zou kunnen vinden? Ze zijn van dezelfde serie als uw foto!

  gr charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Charlotte! Wat leuk, nog een Pitty fan ;) Als je op deze site: http://www.marktplaats.nl/ zoekt op 'Pitty' vind je al snel mensen die de hele serie aanbieden voor bijna niks! Hopelijk lukt het!!

   groetjes, Daphne

   Verwijderen
  2. Nog steeds spijt dat ik niet alleen de hele Pitty serie, maar ook die van de Dolle tweeling en Billie Bradley heb weggegeven...

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Populaire posts