Instagram

Beestjes spotten

Op een mooie dag als deze kun je van alles spotten in de tuin, zo ontdekten we vandaag dat ons bijenhuisje 'bewoond' wordt! Ik las op internet dat zo'n huisje, met kleine gangen van bamboe, solitaire bijen aantrekt die niet kunnen steken. Ze leggen er hun eitjes en na de winter komen de jonge bijtjes uit het huisje gevlogen! Ben benieuwd! In ieder geval is het super om de gezellige bedrijvigheid te zien.
On a sunny day like this one, you can spot all kind of nice things around the garden. For example, we noticed some bees had taken an interest in our bee-hous! They're so fast, it seemed impossible to get a picture of them, so I made a movie!


Dit is het huisje. Maar omdat het zo lastig is om de bijen op de foto vast te leggen heb ik ook een filmpje gemaakt.
Vanaf ongeveer halverwege het filmpje heb ik geluk en zie je meerdere bijen.
Keep watching till about halfway, because that's when I got lucky and lots of bees showed up!


En gisteravond was ik ook al aan het spotten geslagen bij onze vijver. Als we 's avonds laat de vissen voeren en het lichtje bij de vijver is aan, zie je van alles! In het volgende filmpje speelt één van de salamanders de hoofdrol!

And last night, when we were feeding our fish in the dark, I got a chance to shoot a movie of one of our salamanders! Isn't he cute? 


Ik vind ze zo ontzettend schattig met hun kleine armpjes en hun mooie staart :)

En tenslotte heb ik nog een foto gemaakt van onze nieuwe 'grey washed' plantenbak van sloophout. Zelf gecraft door pap en mam. De jasmijn staat er pas nét in, dus die moet nog even groeien!
Een echt 'tuin' post dus vandaag!
Heel fijn Pinkster-weekend nog allemaal!

And finally, I took a picture of our new 'grey washed' flower box. Handcrafted by mum and dad. The jasmine has just been planted so it stil has to grow a little but I think it will be beautiful in a little while!
Happy weekend!


Reacties

 1. Heerlijk he, dat buiten zijn en van alles zien groeien en bloeien en leven
  groetjes Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, schattig die bijtjes. Kan me voorstellen dat het fascinerend is. Ook leuk die salamander en de palntenbak is super.
  groetjes Marja en fijne dagen nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk die tuinverhalen. Ik geniet!
  Wij hebben heel veel van die bijenhuisjes in de tuin en leuk is het he om alles zo goed te kunnen zien. Bij ons zijn bijna alle ingangen dicht gemetseld.

  Geniet van je avond, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke Blogpost heb je geschreven..we zijn weer van alles op de hoogte..Leuk dat bijenhuisje, ze vliegen af en aan..het filmpje van de vijver is ook leuk en de plantenbak is super..liefs van Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kun je daar ook zo van genieten van alles wat er in de tuin gebeurt? Ik ook! Vogels die af en aan vliegen wanneer we zaadjes hebben opgehangen. En daarna gaan ze zich even wassen in ons vogelvijvertje. Je bijenhuisje is leuk! Ik zou er nog wel eens eentje voor lieveheersbeestjes willen hebben.
  En als je er foto's en filmpjes van maakt geniet je nog meer en langer.
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wist dat je een schijf van een grote boomstam vol gaatjes kon boren om er het bijenvolkje in te laten wonen, maar van een bijenhuisje met bamboestengels had ik nog nooit gehoord. Leuk weetje en misschien wel bruikbaar voor in onze tuin :)
  Bedankt voor de nuttige en mooie info.
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Populaire posts