Tags

amigurumi (17) Art (1) Blossom (8) boeken (12) books (5) borduren (26) breien (5) brocante (1) Christmas (29) crafts (114) crochet (51) cross stitch (19) cute (72) embroidery (10) film (8) Floortje (12) Flow (9) Flow Weekly (2) Give-Away (11) glasetsen (1) haken (52) hello kitty (1) knitting (5) KreaDoe (1) let'sgocamping (1) Little Free Library (1) Minibieb (1) naaien/sewing (13) origami (3) over mij (56) Pippi Langkous (1) post (snailmail) (21) postcrossing (22) recept (25) serie (5) shop (39) Skipper (5) tuin (23) vakantie (12) vintage (27) yum (45) Zomer (2)

woensdag 18 april 2012

Chocolate Chip Bananen Muffins

Gisteren stond ik met een banaan in m'n hand en toen moest ik opeens ernstig aan bananen muffins denken.. :)
En toen  bedacht de chocoholic in mij dat er dan wel ook chocolate chips in moesten! Even snel een receptje opgezocht en tada! Dit is het resultaat:

Très lekker!!!
Het Recept:
(Met de Amerikaanse maten (maar ook de omgerekende) omdat ik graag met cups e.d. kook. Je koopt zulke cups bij kookwinkels. Houd er ook rekening mee dat de teaspoon iets groter is dan een gewoon theelepeltje bij ons.)

Droog mengsel:
  • 2 cups (250 gram) bloem
  • 1 teaspoon (4,6 gram) baking soda (bij de toko)
  • 1/2 teaspoon zout (snufje kan ook)
  • 1 cup (150 gram) pure chocolate chips (of stukjes chocolade)
Nat mengsel:
  • 1/2 cup (113 gram) boter 
  • 3/4 cup (150 gram) suiker
  • 2 eieren
  • 1 teaspoon vanille aroma
  • 1 cup rijpe bananen (of 2 bananen)
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet muffinvormpjes (ik had er 17 nodig maar het ligt aan de grootte van je vormpjes) klaar op een bakplaat.
Mix de eerste 3 droge ingrediënten in een grote kom, roer er dan de chocolate chips doorheen. Zet de kom even apart.

Doe de boter en suiker in een andere kom en mix dit met een mixer romig. Doe dan één voor één de eieren erbij en mix tussendoor en erna tot het lekker luchtig is. Prak de bananen en voeg de bananen en vanille toe aan het natte mengsel. 

Nu doe je het natte mengsel in één keer bij het droge mengsel. Roer met een vork totdat het beslag nat is, maar het moet nog wel klonterig zijn.

Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3 kwart met het beslag en bak de muffins 25 minuten. Blijf er wel bij want elke oven is anders!

 
Voor en na :)



1 opmerking:

  1. Wat een superleuke posts allemaal weer! En deze muffins zien er goddelijk uit :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel! Thank you! Danke! Merci!